ČAROBNOST MORJA

Izlet na plažo je lahko veliko več kot le sladki pobeg od odgovornosti. Ne samo da se z oddiha na morju vnemo sproščeni in z zdravim sijajem, ampak lahko tak dopust reši tudi marsikatero težavo!

Morska voda in krvna plazma imata namreč skoraj enaki kemični sestavi mineralov in elementov v sledovih. Če bi bele krvničke odstranili iz telesa in jih dali v sterilno, razredčeno morsko vodo, bi te lahko delovale povsem normalno, kar je precej neverjetno! Zato med izjemne koristi, ki jih ima morska sol na kožo, štejemo odpiranje por, vpijanje odvečnih olj, zmanjšanje brazgotin, boj proti bakterijam, ki povzročajo akne, in zmanjšanje vnetja.
Hkrati je morska sol polna mineralov, ki so pomembni za kožo – magnezij, kalcij oziroma kalij – in pomagajo absorbirati toksine iz telesa in spodbujajo proces zdravljenja. Zato je morska voda čudežni tonik, sploh za aknasto kožo, saj je magnezij protivnetno in protimikrobno sredstvo. Poleg tega je žveplo v morski vodi naravni antiseptik – številne maske za akne danes vsebujejo tudi to učinkovino.

Prav tako je morska sol naravni piling, saj pomaga odstraniti odmrlo kožo in spodbuja proizvodnjo zdravih kožnih celic, minerali pa nato odprejo pore, ki se zato še globlje očistijo. Še več: spodbuja pretok krvi in limfe!

Vse te prednosti, poleg seveda preprostih radosti bivanja ob morju, pomagajo upravičiti vsakoletno veliko pričakovanje dopusta. Kar pa seveda ne pomeni, da ne morete uživate v čarobnosti slane vode tudi v lastni kopalnici. Nasprotno, z mešanjem morske soli in prečiščene vode lahko ustvarite domače zdravilišče. Kako? Z njo si lahko ustvarite sproščujočo kopel ali pa dve žlici morske soli (nujno mora biti morska) zmešajte s približno 500 ml vode. Shranjeno slano vodo lahko uporabite recimo tudi kot dnevni tonik, ki bo pomagal predvsem tistim z mastno in aknasto kožo. V nasprotnem primeru, torej če je vaša koža suha, pa slano vodo raje uporabljajte manj pogosto ali pa bodite po tem še posebej radodarni z vlažilno kremo.

Zdaj pa morate narediti le še to, da čim prej poiščete svoj kotiček ob morju, seveda v senci, in uživate v brezskrbnih trenutkih, ki so samo vaši.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje brskanja. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.